Besparingsadviezen

Besparingsadviezen

Besparen is zó simpel

DE SPARTAANSE METHODE

 

Maximale besparing op de verwarmingskosten.

Energie is duur. Zuinig omgaan met energie levert meerdere voordelen op. Het milieu profiteert ervan dankzij minder CO2-uitstoot. De voorraad natuurlijke brandstoffen slinkt minder snel. En, ook niet geheel onbelangrijk, uw portemonnee vaart er eveneens wel bij.

Maximale besparing op de verlichtingskosten.

De besparingsvoorbeelden die we hier laten zien, zijn natuurlijk niet serieus bedoeld, hoewel ze natuurlijk wél grote besparingen opleveren.

ALLICHT streeft er naar om voorop te blijven lopen met nieuwe, duurzame ontwikkelingen op energiegebied. Daardoor kunnen we methodes gebruiken die op een verantwoorde manier met energie omgaan, zodat u aanzienlijk kunt besparen op de maandelijkse energiekosten.

Maximale besparing op ventilatie: alle ramen open!

Besparen in de praktijk

oftewel hoe het NIET moet!

Bijna iedereen denkt bij energiebesparen meteen aan zonnepanelen of een zonneboiler. Maar dat is eigenlijk pas stap twee, want eerst moet er worden gekeken hoe u kunt besparen op het verbruik. Onbewust verspillen we namelijk veel energie. Wist u bijvoorbeeld dat 40% van het energieverbruik in uw bedrijfspand voor rekening komt van verlichting? Dáár kunt u om te beginnen al veel energie op besparen.

De ALLICHT-methode.

Meten is weten!

Zo doet ALLICHT het. Wij komen bij u langs en kijken als eerste naar de besparingsmogelijkheden op het gebied van verlichting, verwarming, ventilatie en onderhoud. De zogenaamde Quickscan.
Met deze scan maken wij inzichtelijk wáár alle ingekochte energie naar toe gaat, de zogenaamde energiebalans. Deze energiebalans toont aan waar (veel) energie wordt verspild. Dáár kunt u zich op richten om besparingen door te voeren. Een voorbeeld van een door ons uitgevoerde scan vindt u door hier te klikken.

Een logisch vervolg.

Maatregelen dankzij de Quickscan.

Zoals gezegd, we moeten eerst meten (de Quickscan) om dan te weten wát we u kunnen adviseren.  ALLICHT zal bij een vervolgstap bepalen hoe u op uw verlichting kunt besparen door bijvoorbeeld energiezuinige LED-verlichting in te zetten. Hoe u uw overige energie duurzaam kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen.
Deze volgorde is behalve logischer ook vaak veel goedkoper. Met als gevolg: een kortere terugverdientijd.

Wie het kleine niet eert.

Eenvoudige maatregelen helpen óók.

Dat het omschakelen naar energiezuinige LED-verlichting een directe besparing oplevert ligt vrij voor de hand. Maar er zijn ook een aantal betrekkelijk goedkope maatregelen die eenvoudig zijn toe te passen die u óók de nodige besparing oplevert.
Hieronder een aantal voorbeelden.

  • De terugverdientijd van radiatorfolie is ongeveer 3 maanden;
  • De terugverdientijd op een brievenbusborstel in een tochtige deur 3 weken;
  • De terugverdientijd op het inregelen van uw bestaande CV-installatie ongeveer 5 maanden
  • De terugverdientijd op (tocht)strips om kieren en naden te dichten, ongeveer 1 jaar;
  • De terugverdientijd op deurdrangers om warmteverlies tussen een koele en een warme ruimte te voorkomen, ongeveer 2 jaar;
  • De terugverdientijd op een bespaarstekker (ook wel stand-by killer of Powersaver genoemd) die de stand-by stand volledig uitschakelt, ongeveer 7 maanden;
  • De snelste terugverdientijd (direct) bereikt u door de verlichting uit te zetten op plaatsen waat toch niemand is.

Wilt u weten hoe uw energiebalans is?

Wilt u meer weten over hoe u op eenvoudige manier zuiniger met energie kunt omgaan? Neem dan met behulp van onderstaand formulier contact op met ALLICHT en laat hen de Quickscan voor u uitvoeren.

Hi, How Can We Help You?