Het Columbus-Concept

Het Columbus-Concept

Waarom noemen we ons concept...

HET EI VAN COLUMBUS

Omdat dit concept kan zorgen voor enorme kostenbesparingen tot wel 85%

Uit onderzoek is gebleken dat de grootste kostenpost voor een VvE de energiekosten zijn. De energie wordt gebruikt voor gezamenlijke voorzieningen zoals verwarming, liften en verlichting. De investeringen die gedaan worden in energiebesparende maatregelen verdienen zich zowel op korte als op lange termijn terug.

De praktijk bewijst dat een VvE bij gebruik van het Columbus-Concept met bewegingsmelder en lichtsensor in trappenhuizen, kelders en portieken de verlichtings- en onderhoudskosten op jaarbasis met 80 % tot 90% kan reduceren

Zo eenvoudig werkt het Columbus-Concept

  1. Armatuur met conventioneel binnenwerk;
  2. Lichtkap afnemen;
  3. Conventioneel binnenwerk verwisselen voor Columbus-binnenwerk;
  4. Lichtkap terugplaatsen;
  5. Klus geklaard en besparen maar!

Meestal is dit de praktijk

In 9 van de 10 gevallen is ...

… overschakeling naar een energiezuinigere verlichting (LED) bijvoorbeeld één van de mogelijkheden. Toch brengt een dergelijke omschakeling in de regel nogal wat kosten met zich mee. De oude lampen moeten worden verwijderd, nieuwe lampen aangeschaft en geplaatst, na de installatie van de nieuwe verlichting moet het plafond weer worden hersteld en opnieuw geschilderd, kortom een zee van bijkomende kosten.

Maar het kan anders!

Want ...

… daar komt ALLICHT u te hulp met haar Ei van Columbus-Concept. Want waarom zou u de bestaande armaturen van de verlichting weggooien als ze nog jarenlang prima dienst kunnen doen. ALLICHT verwisselt het binnenwerk van de oude lamp door een compleet nieuw LED-binnenwerk. Geen gebreek, geen geschilder, gewoon even het oude binnenwerk afkoppelen, het nieuwe aansluiten en klaar is Columbus.

Eenvoud troef!

Aangezien ...

… ALLICHT voor elk merk armatuur een compleet nieuw LED-binnenwerk met uitsluitend componenten van Europese A-merken ontwikkelde.
De in het Columbus-Concept gebruikte LED-lampen richten hun licht direct waar het nodig is waardoor een 9 Watt LED-lamp evenveel licht geeft als een 18 Watt spaarlamp.
Maar… bij het Columbus-Concept zit uw besparing niet alleen in het terugbrengen van uw energieverbruik. Een armatuur met een Columbus-binnenwerk gaat wel 5 keer langer mee dan een armatuur met een conventioneel binnenwerk.

Dan nog even dit.

In de praktijk blijkt dat ...

… mensen er een intuïtieve hekel aan hebben om een donkere ruimte te betreden. Vandaar dat een armatuur voorzien van een Columbus binnenwerk standaard altijd op 10% van z’n lichtsterkte werkt.
Met behulp van de ingebouwde bewegingsmelder schakelt de Columbus-armatuur direct over op vol vermogen zodra iemand de ruimte betreedt.
Door deze extra energiebesparende maatregel wordt de te verwachten levensduur van de LED-verlichting nog eens met de helft verlengd.

Nog even een aantal Columbus-pluspunten op een rij:

 

  • 85% besparing op stroom- en onderhoudskosten is mogelijk ;
  • Lamp- /lichtbronwisseling pas na 6-9 jaar in plaats van na 1,2 jaar;
  • Vermindering van CO2 uitstoot;
  • Besparing door gebruik te maken van de bestaande armaturen;
  • 5 jaar fabrieksgarantie op materiaal.

Het Columbus-Concept bij u thuis toegepast

ALLICHT vertelt u graag alles over de mogelijkheden, kosten, werkwijze, besparingen en ga zo maar door

Heeft u interesse?
Maak vrijblijvend met behulp van het onderstaande formulier een afspraak met ALLICHT.

Hi, How Can We Help You?