Licht

een heldere kijk op ...

LICHTTECHNIEK

De zon is de belangrijkste natuurlijke lichtbron. Gelukkig voor ons kan licht ook kunstmatig worden opgewekt. Vanouds met vuur in de vorm van fakkels, kaarsen, olielampen, gaslampen, enzovoort, maar sinds de 19e eeuw ook met gloeilampen. Later zijn andere typen ontwikkeld, zoals gasontladingslampen (TL), natriumlampen, halogeenlampen en LED-lampen (light emitting diodes).

Vroeger volstond men in de regel in een ruimte met één lichtpunt met een plafondlamp of hanglamp. Dat is nu heel anders. De hedendaagse verlichting geeft niet alleen licht, maar bepaalt ook de sfeer in een bepaalde ruimte. Dat geldt zowel voor een kantoor, een winkelpand of bij u thuis, de juiste lichtinstallatie en de bepaling van de verlichtingskleur kan de sfeer oproepen die u in een bepaalde ruimte wilt creëren.

Waarom ALLICHT?

VAKMAN MET INLEVINGSVERMOGEN

Licht- en krachtstroominstallaties vormen mede het hart van elke elektrische installatie. Deze installaties zijn de basis van elk bedrijfspand, kantoor of woning. Elke toepassing vraagt om de juiste hoeveelheid schakelaars voor lichtpunten, wandcontactdozen voor aansluiting van elektrische apparaten of aansluitpunten voor machines.

Wat u ook zoekt of wat u ook wilt, een simpele lichtinstallatie of een uitgebreid netwerk binnen een nieuwbouwproject, bij ALLICHT kunt u voor alle soorten installaties terecht. In het licht van onze bedrijfsfilosofie passen we bij voorkeur duurzame verlichting en elektrische installaties toe die minder belastend zijn en bijdragen aan een schoner milieu.

Op verlichtingsgebied zorgt Allicht voor:
een ontwerp lichtplan;
gebruik van sfeer, directe en indirecte verlichting;
op afstand bedienbare verlichting;
toepassing van energiezuinige verlichting;
Terrein-, buiten-, terras- en tuinverlichting;
noodverlichting aanleggen en onderhouden;

 

Laat uw lichtinstallaties uitvoeren door een erkende installateur

GANGBARE SOORTEN VERLICHTING

Een paar dingen die u over de meest gebruikte lampensoorten zou moeten weten. Om maar een paar dingen te noemen:

DE GLOEILAMP

Van oudsher de meest toegepaste lamp; Verkoopverbod sinds 2012 vanwege  inefficiënte werking (nog geen 10% van de energie wordt in licht omgezet).
Branduren ± 750 – 1250 uur.

TL EN HALOGEEN

Deze lampen worden veelvuldig toegepast als algemene verlichting en zijn in verschillende uitvoeringen en vormen verkrijgbaar. TL-lampen bevatten een hoeveelheid giftig kwik.
Branduren ± 2.000 – 10.000 uur.

DE LED-LAMP

De LED-lamp vormt een goed alternatief voor de gloeilamp, de TL- en halogeenlamp Hij is overal toepasbaar, heeft een lange levensduur en betere lichtkwaliteit.
Branduren ± 50.000 uur.

Ontwerp of aanpassing van een lichtinstallatie?

Heeft u een opdracht voor een lichtinstallatie die u graag door ons wil laten uitvoeren of wilt u graag meer informatie? Het formulier hieronder brent u direct in contact met ALLICHT.

Hi, How Can We Help You?